duminică, 25 octombrie 2020

"CADOURI" DE MOȘ NICOLAE

Zilele trecute România a trecut pragul de 200.000 infecții cu Sars Cov 2 înregistrând pentru prima data peste 5000 cazuri pe zi și un număr considerabil de decese. Este evident pentru oricine are cunoștințe de epidemiologie că virusul este bine cantonat în teritoriul național si că evoluția bolii Covid 19 este endemică, cu o morbiditate ridicată: 10921 cazuri/100.000 locuitori generata de transmitere comunitară peste care se adaugă epidemii în colectivități.
La nivelul actual de propagare de infecției în populație numărul de cazuri se dublează la 40 de zile, așa că la începutul sărbătorilor de iarnă, respectiv de Moș Nicolae vom avea probabil 10.000 cazuri pe zi. Iar aceste prognoze nu sunt speculații ci calcule matematice exacte bazate pe studii statistice sofisticate disponibile pe numeroase site-uri de pe internet, cel mai accesibil fiind Covid 19.
Moș Nicolae cade pe 6 decembrie ziua în care suntem cu toții invitați la vot pentru alegerile parlamentare și se pare că direcția curentului dinspre guvernanți și președinție este aceea de a nu amâna aceste alegeri cu nici un chip. Cât de compliant va fi poporul român la aceasta chemare la urne vom vedea în seara alegerilor. Cert este că vom avea o zi de votare fără participarea celor din diaspora, deoarece din cauza pandemiei multe țări nu vor autoriza deschiderea de secții de votare, iar la votul prin corespondență s-au înregistrat mai puțin de 10% din cetățenii români din străinătate, respectiv doar 39.244 cetățeni.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu