joi, 3 decembrie 2020

Stop Rafila!

 


Citim pe pagina de Facebook a domnul dr. Alexandru Rafila următorul text:

„Mergi la vot pe 6 decembrie! Votează pentru viața ta! VoteazăPSD!

Votul este singura șansă de recâștigare a controlului asupra epidemiei!

Profesioniștii din PSD au soluții rapide pentru schimbarea situației dezastroase în care ne aflăm: personal medical epuizat, spitalele și secțiile ATI depășite și un sistemul de sănătate publică care, așa cum recunoștea de fapt și domnul ministru Tătaru, nu face față în ceea ce privește anchetele epidemiologice.

Pentru a pune STOP acestei situații, mergi la vot pe 6 decembrie!

Votează pentru viața ta! VoteazăPSD!”

 Aşadar după ce şi-a vărăt coada la începutul pandemiei în procedurile de prevenire şi combatere a infecţiei Covid 19, inclusiv prin apariţii seară de seară la diverse televiziuni, onorabilul domn Rafila s-a hotărât că ar fi bine şi pentru domnia sa o pensie specială la sfârşit de cariera şi în acest scop doreşte să devină parlamentar.

Ai crede după sloganul din clipul lui publicitar că ce-l măna pe el în luptă este „recâştigarea controlului asupra epidemiei”. Nu Firea, nu Ciolacu, nu fratele lui de cruce Streinu Cercel şi nici PAAC: Patriciu Andrei Achimaş Cadariu, doar dorinţa de a ne salva din situaţia dezastroasă în care ne aflăm. Raelitatea cunoscută de toata lumea este că atunci când Victor Ponta speculând notorietatea lui Rafila l-a propus candidat la primăria capitalei pentru a mai reduce din voturile lui Gabriela Firea, acesta l-a amânat până candidatura nu mai era posibilă şi a bătut palma cu ex. primarul capitalei pentru un loc eligibil în parlament pe listele P.S.D.

Dar să trecem peste forme şi să ajungem la conţinut. Să analiză un pic mesajul doctorului Rafila care în curând din lipsa salariului de le O.M.S. pe care-l încasează ca reprezentant al României (din fondurile cotozate de ţara noastră), va fi nevoit să se refugieze într-o sinecură sigură gen parlamentul român.

„Profesioniştii P.S.D. au soluţii rapide pentru schimbarea situației dezastroase în care ne aflăm”

Cine sunt profesioniştii? Rafila, Streinu Cercel şi Achimaş de la oraş? Poate Nechita, Bacalbaşa?

Alexandru Rafila este cunoscut ca fiind demolatorul serviciilor de sănătate publică din România. În perioada cât a fost Director General în Ministerul Sănătăţii la Direcţia Generală de Sănatate Publică a promovat mai multe acte administrative în defavoarea structurilor de sănatate publică româneşti. Am amintit despre ele pe blogul meu. Numirea lui s-a datorat lui Adrian Năstase „Patru-case”, cel care nu a ţinut cont de faptul că Rafila habar nu avea de sănatate publică, la acea dată fiind un amărăt de microbiolog şi avea doar o casă. Acum are patru, ca Năstase. Cât a tronat în Ministerul Sănătăţii 2001-2004 doctorul Rafila a avut grijă să-şi asigure viitorul, efectuând mai multe specializări şi expertize:

·  Medic Specialist Sănătate Publica și Management Sanitar (2002)

·  Doctor in medicina 2004

·  Director Institutul De Sănătate Publica București (2004-2005)

·  Conferenţiar universitar la U.M.F. Bucuresti la facultatea de medicină.

·  În toate guvernele P.S.D. a avut funcţii în minister, fiind chiar secretar de stat în guvernul Ponta între 2012-2013, sau consilier ministerial inclusiv al ministrului P.A.A.C. pe care l-a compromis în scandalul dezinfectantelor diluate de la Hexipharma. Chiar şi în CV depus la O.M.S. se specifică: „Personal Adviser for Health Policies Ministry of Health 2014 – 2017”.

·  În septembrie 2017 Mihai Tudose îl numeşte reprezentantul nostru la O.M.S. (Organizaţia Mondiala a Sănătăţii),

Aşadar din 2001 şi până azi în diferite funcţii pe care le-a avut doctorul Rafila ne-a blagoslovit cu experienţa domniei sale în domeniul sănătăţii publice al cărui „Personal Adviser for Health Policies” a fost. Acum ce vrea?

·       Aduce el personal medical ne-epuizat de undeva? Are P.S.D. doctori „odihniţi” pe care-i ţine pe banca de rezervă? Gen Bacalbaşa. Secară. Bodrog. Nechita. Molnar Geza.

·       Vin doctorii plecaţi în străinătate înapoi în România să-şi bata joc politicienii de ei? Să nu uităm că migraţia personalului medical din ţară continuă şi după mărirea salariilor. Medicii şi asistentele doresc să-şi facă meseria nu să fie slugile managerilor de spitale numiţi politic şi adesea incompetenţi.

·       Spitale şi secţii A.T.I. depăşite. Face P.S.D. spitale noi? Le face de când era Năstase prim ministru. La Ministerul Sănătăţii este un munte de studii de fezabilitate pentru spitale. În campania electorală prezidenţialăde anul trecut nişte idioţi lideri P.S.D. au venit la Galaţi şi au trasat pe nişte coclaurii nişte linii: „aici vom face aeroport, aici vom face spital regional, aici vom face şi vom drege.” Au făcut pe dracu’. Scoate Rafila-Cercel sau Achimaş medici A.T.I. noi? Posibil, dar puţin probabil. Patronul spiritual al dlui. Achimaş , eminenţa cenuşie de la Cluj a P.S.D. dl. Vasile Dâncu fost viceprim-ministrul într-un interviu  rezolvă din condei toate problemele sănătății: rectificări de buget, programe de pregătire a personalului și deblocarea unui sistem de finanțare pentru specialități care nu exista în acest moment inclusiv epidemiolog. Dâncu, vasăzică Guvernul, va desfășura un program rapid de pregătire a epidemiologilor. Așa ca la școala de șoferi, înveți ceva de pe regulamente, dai sala, apoi dacă treci de sală poți să dai și poligonul, sau poate ieși direct la traseu.

·       un sistemul de sănătate publică care nu face față în ceea ce privește anchetele epidemiologice. Păi cine a adus sistemul de sănătate publică în pragul colapsului? Din 10 epidemiologi câţi eram la Galaţi în anii ’90 la D.S.P. la ora actuală avem doar 1 (UNUL). Vă  miraţi că sistemul este depăşit, dar în pixul cui a stat creşterea numărului de specialişti de sănătate publică? Acolo din spatele celor 10-12 miniştri ai sănătăţii pe care i-ai consiliat domnule Rafila nu puteai să pui o pilă să crescă numărul rezidenţilor la sănătate publică, epidemiologie, igienă şi medicina muncii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu