marți, 17 august 2010

Demisia domnule ministru!

Dupa tragedia de ieri de la Maternitatea Giulesti in care 4 nou-nascuti au murit in urma unei explozii urmate de un incendiu iar alti 10 sunt internati cu arsuri de diferite grade in diverse clinici din capitala, ma asteptam ca dimineata la prima ora sa aud ca Ministrul Sanatatii onorabilul Cseke Attila si-a dat demisia, impreuna cu alt (fost) ministru al aceleasi institutii, directorul spitalului in care a avut loc tragedia, dr. Bogdan Marinescu. Dar cum nu suntem in Japonia, sau in Germania, ambii indivizi profitand de pozitiile lor privelegiate, vor constitui mai multe comisii si comitete care in final ne vor arata ca de vina pentru accidentul in care au murit copiii este de vina infirmiera Acara Pauna, care n-a supraveghet copiii in timp ce asistentele isi beau linistite cafeaua si se uitau la "Tanar si nelinistit". Rupeti-va ceva din timpul dumneavoastra pretios si incercati o incursiune in lumea maternitatilor romanesti. Acest link va va fi util.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7698761-spun-oamenii-despre-maternitatea-giulesti-despre-managerul-institutiei-bogdan-marinescu.htm.
Niciodata sistemul sanitar romanesc nu a fost mai afectat de restrictiile bugetare ca acum. In spitale nu sunt medicamente, substante de curatenie si dezinfectante, nu sunt pansamente, nu este vata medicinala, nu este lenjerie, nu sunt alimente din care sa se prepare hrana bolnavilor, nu sunt materiale de sutura chirurgicala si nici seringi de unica folosinta. Suntem in fata unui cataclism al sistemului sanitar care se va prabusi din cauza unui bilanta economic in care veniturile sunt din ce in ce mai reduse, iar cheltuielile din ce in ce mai mari. Cheltuielile sunt reduse din cauza lipsei persoanelor care cotizeaza la asigurarile sociale de sanatate. Nu pot 2-3 milioane de oameni sa sustina restul pana la 20! Am spus dintotdeauna ca statul ar trebui sa sustina de la bugetul de stat cheltuielile de sanatate pentru categoriile de persoane care nu platesc asigurari de sanatate. In realitate statul nu mai da mai nimic de la buget, totul fiind lasat pe seama bugetului asigurarilor de sanatate care an de an este din ce in ce mai mic, si din care s-a furat an de an de toate guvernele de pana acum pentru pensii, ajutoare de somaj, ajutoare sociale si alte aiureli prin care se incurajeaza ne-munca. Explozia de la Maternitatea Giulesti este numai inceputul dezastrului. Zeci de mii de asistente au ales drumul occidentului, iar locul lor este luat de personal scolit superficial, pe banda rulanta in scoli uneori dubioase. Mii de doctori au luat drumul occidentului, sau stau cu mainile pe scara trenului, iar locul lor este luat de medici facuti pe banda rulanta in facultati infiintate ad hoc, scoliti putin si prost pe banii lor sau ai parintilor. Cine ne va trata maine cand vom fi batrani si bolnavi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu