duminică, 15 august 2010

O manevra riscanta


Ce vedeti in imaginea de mai sus este o dovada clara de lipsa de responsabilitate a personalului din unitatile sanitare si o ignorare grosolana a precautiunilor universale si a normelor de securitate la locul de munca. Priviti atent continutul mainii stangi al acestei doamne asistente si veti vedea 3 (TREI) seringi utilizate la efectuarea tratamentului parenteral (a injectiilor), la care cea care a efectuat manevrele s-a straduit sa puna inapoi capacelele la acele de seringa, riscand sa se intepe si chiar sa se infecteze cu o boala cu transmitere prin sange, (hepatita B, sau C, infectie HIV-SIDA).
In toate spitalele peretii sunt plini de afise prin care se atrage atentia asupra manoperelor care pot pune sanatatea personalului in primejdie, in caz ca nu sunt respectate normele in vigoare de prevenire a infectiilor si totusi mai exista asistente medicale care sunt inconstiente de riscul la care se expun.
De cate ori credeti ca este nevoie sa te intepi cu un ac infectat, ca sa contractezi o infectie cu virusul B sau C? Doar o singura data!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu