duminică, 8 mai 2016

Masterat cu tata, specializări cu grebla

Ministrul Sănătății Patriciu Andrei Achimaș Cadariu
Nu știu a cui pilă a fost domnul Patriciu Andrei Achimaș Cadariu director la Institutul Oncologic din Cluj, de a ajuns Ministru al Sănătății. Judecând după zona transilvăneană din care provine cred că ministrul a fost plantat în grădina lui Cioloș de Vasile Sebastian Dâncu, politician ardelean școlit în guvernul Marelor Abuzuri Naționale condus de Adrian Năstase, unde a ocupat fotoliul de ministru al informațiilor publice în perioada 2000-2003. 
Scos de câțiva ani de la naftalină, liderul PSD pare a fi cel care trage sforile în Transilvania, unde cu excepția mișcărilor de autonomie secuiești nu se mai întâmplă nimic, românii pupat toți  piața endependenți.
Băiat finuț, apretat și bine îmbrăcat tehnocratul Cadariu pare a fi ministrul care a încasat cele mai multe ghionturi în mandatul său, cele mai recente și mai mediatizate fiind infecțiile cu Escherichia coli, infecțiile nosocomiale ale arșilor de la Colectiv și recentul scandal al dezinfectantelor.
Este ministrul Achimaș Cadariu competent pentru funcția pe care o ocupă? Este Achimaș Cadariu un tehnocrat? Eu cred că nu, Achimaș Cadariu este exemplul clasic de beizadea ridicat ca atâția alții după revoluție în funcții publice prin relații, pile, cumetrii. 
Să ne uităm puțin prin CV domnului ministru care a fost înlocuit de cel putin două ori până acum pe site-ul M.S. după cum scrie presa.

  1. doctorul Patriciu Achimaș Cadariu termină facultatea de medicină din Cluj în anul 2000. La disciplina Educație medicală îl are profesor pe tatăl său Andrei Achimaș Cadariu.
  2. începând cu luna noiembrie 2000 si până în luna octombrie 2001, doctorul Patriciu Achimaș Cadariu funcționează ca Doctorand cu frecvență  la U.M.F., Clinica Ginecologie 1 din Cluj. În acest timp colegii domniei sale rupeau coatele învățând pentru rezidentiat. Nicăieri în CV dlui. ministru nu scrie c-ar fi dat vreun concurs de rezidențiat. Se pare a a dat doar concursuri de împrejurări. Cu alte cuvinte domnul Patriciu Achimaș Cadariu a fentat concursul de rezidentiat!
  3. entuziasmați de performantele doctorului Patriciu Achimaș Cadariu, U.M.F. Cluj îl angajează în 2001 ca preparator la Clinica Ginecologie 2, îl promovează  asistent universitar în 2004, șef de lucrări în 2010 și conferențiar în 2014. (Ce-o fi durat atât de mult trecerea de la asistent la conferențiar nu știu, dacă era la Facultatea de Medicina din Galați ajungea în 2-3 ani ditamai profesorul).
  4. Patriciu Achimaș Cadariu devine în 2008 medic primar obstetrica-ginecologie. Hopa! Ca să devii medic primar este necesar să ai minim 5 ani vechime în specialitate, iar specialitatea de obstetrica-ginecologie este și ea pe o durată de 5 ani! Cu alte cuvinte domnul Patriciu Achimaș Cadariu a fentat și primariatul!
  5. Deși era cadru universitar domnul doctor Patriciu Achimaș Cadariu petrece mult timp la studii în străinătate: astfel între octombrie 2007- aprilie 2008 lucrează la Munchen în Klinikum rechts der Isar der Technischen Universität München și exact în aceeași perioada frecventează și Clinica de Ginecologie Dr. Horst Schmidt Klinik, Wiesbaden, Germania. Între Munchen și Wiesbaden sunt 450 de kilometri, cu alte cuvinte domnul Patriciu Achimaș Cadariu a fentat și stagiile de pregatire în Germania.
  6. în perioada 2000-2001 când era doctorand cu frecvență tânarul doctor Patriciu Achimaș Cadariu obține și diploma de masterat în Informatică Medicală şi Biostatistică  la catedra unde tăticul lui, Andrei Achimaș Cadariu era profesor.
  7. deși CV-ul Ministrului Sănătății a fost greblat la semnalizarea numeroaselor inadvertente, nici acum nu are elemente clare mai ales pentru breasla medicilor care nu înțelege cum poți fi chirurg fără specializare în chirurgie, medic primar ginecolog fără vechime.
P.S. pensionat în 2014 tăticul ministrului încasează anual 31000 de lei pensie, ocupă funcția de director al bibliotecii U.M.F. Cluj de unde mai ridică 26700 de lei, consultă la Policlinica CFR de unde a ridicat 43200 lei și este deținatorul a 50% părți din Polimedica LPA Cuza Voda S.R.L. din Cluj. 
Oare la tata-n polimedică ce dezinfectante se folosesc?



8 comentarii:

  1. Se știe că l-a susținut Vasile Dancu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu il cunosc personal pe dr Achimas si va garantez ca opereaza cel putin 2zile intregi pe saptamana, face policlinica 2 zile pe saptamana toate la Institutul Oncologic Cluj. Nu stiu ce ore are la UMF dar pe langa toate astea manageriaza institutul fara repros. Dl Achimas inainte de a fi ministru este medic chirurg oncolog nu medic de medicina muncii si unul tanar, iar daca tatal dumnealui a fost tot medic trebuia sa se faca agricultor? Nu-i bine ca incepem sa blamam profesionistii tineri singuri in care avem sperenta ca ne vor ingriji la batranete? Va rog lasati ratiunea sa vorbeasca, nu ura si inconstienta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu pun la indoială calitățile profesionale ale dlui. Achimas. Nu prea ințeleg cum este si gineco9log si chirurg ( excuzqnd situatia ca toti ginecologii practica si acte chirurgicale) si nu-i ințeleg CV, dar cred ca ar fi fost un agricultor foarte buna cu calitatile pe care i le descrieti. Iar treaba cu medicina muncii n-o înteleg si nic cea cu ura.

      Ștergere
  3. Ca Dancu e in spatele acestei povesti este fara indoiala. Ca "tanarul medic" este o victima... hmm, poate. Problema este ca trebuie salubrizat sistemul si indepartate gunoaiele ca "taticul", care manipuleaza si profita cu nerusinare... rational vorbind!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa razboi multi viteji....Daca articolul aparea la instalare....era ceva....acum nu e decat mizeria normala din romania

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va rog sa remarcati ca postarea mea a fost facută pe cand domnia sa era ministru.

      Ștergere
  5. De ce toate aceste informatii apar atat de tarziu?
    De ce au tacut pana acum cei din breasla medicala, colegii dumnealui?
    Dintre atatia profesionisti pe care ii are medicina romaneasca, cum de au acceptat sa fie condusi de cineva care nu avea studiile medicale facute "la zi"?
    Incercati sa gasiti raspunsuri la aceste intrebari si veti intelege atunci de ce lucrurile merg asa cum merg, nu numai in medicina, ci in intreaga noastra societate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere