miercuri, 31 august 2011

Focar de infecţie intraspitalicească la Galaţi

Spitalul Clinic Judeţean Galaţi sub asediu.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi "Sf. Apostol Andrei" era astazi dimineaţă sub stare de asediu. Zeci de aparţinători speriaţi ai celor internaţi, reprezentanţi mass media, reprezentanti medicali şi alţi gură cască blocau accesul pe poarta principala a spitalului. Două televiziuni naţionale cu care de reportaj şi camere instalate pe trepiede transmit live ştiri despre morţi, răpuşi de infecţia nosocomială cu Acinetobacter din secţia de neuchirurgie a spitalului. Brusc toata lumea a uitat de mizeria vieţii de zi cu zi, de promisiunile electorale neonorate, de aurul de la Roşia Montană care l-a intoxicat cu metale grele şi pe preşedintele Băsescu (care acum se pricepe şi la minerit şi la autostrăzi, tot la fel de bine cum s-a priceput şi la pilotarea flotei), infecţia şi tragedia celor îmbolnăviţi în spitalul pe care cu onoare îl conduce un (o) epidemiolog a trecut pe primul plan, devenind subiectul zilei.
Ce se întâmpla astăzi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi "Sf. Apostol Andrei" este rodul politicilor sanitare aberante duse de guvernanţii celor 21 de ani de marasm economic şi social al României, generat de incompetenţa, prostia şi mai ales corupţia clasei politice româneşti.
Persoane fără cunoştinţe elementare de management sanitar, popiţi directori de sănatate publică sau manageri de spital pe criterii politice uneori hilare (fratele domnului deputat PDL, soţia domnului ziarist pro-PSD, ginecologul care ne-a sprijinit cu bani in campania electorală etc.), au adus sistemul de sănătate în ruine şi în mizeria în care se scaldă acum.
Cum să nu existe infecţii intraspitalicesti când adesea bolnavii dorm 2 în pat? Cum să nu apară episoade ca cel din Galaţi, Bucureşti, (Spitalul Matei Balş în care a murit Toni Tecuceanu sau Spitalul Universitar CFR 2 unde a murit prim solista Teatrului de Operetă, Amelia Antoniu), Râmnicu Vâlcea (vezi Big Brother din spitale), Piteşti, Oradea, (unde în 2002 au murit 20 de nou-născuţi în spitalul păstorit de actualul ministru al Sănătăţii Ladislau Ritli), când banii din sănătate sunt sifonaţi prin Casa de Asigurări către Bugetul Consolidat al Statului pentru a acoperi găurile de la Şomaj si mai ales de la Casa de Pensii? Când din banii sănătăţii s-au construit imobile impozante şi luxoase super amanajate si ultraechipate pentru Casele de Asigurări de Sănătate? Când firme de partid vând programe informatice către spitale cu miliarde de lei noi? Când secretari de stat achiziţionează sterilete de 10 ori mai scumpe decât preţul pieţei, iar directori din Ministerul Sănătăţii îşi impun spre achiziţionare produsele medicale şi sanitare prin firmele lor la preţuri piperate? (cazul directorului Direcţiei Generala de Sănătate Publică din Ministerul Sănătăţii Petrica Ciobanu, care a vândut camioane întregi de dezinfectante prin firma proprie spitalelor şi DSP-urilor)?
Dupa cum se pare, astăzi va poposi (ca de obicei în astfel de situaţii) echipa Ministerului Sanatăţii formată din binecunoscuţii deja Stan şi Bran, doctorii Streinu Cercel (cântat de presă pentru licitaţii de medicamente HIV-SIDA) şi Molnar Geza (cântat de presă pentru licitaţiile cu vaccinuri). Urmare a înaltei vizite se vor schimba cearşafurile la Spitalul Judeţean, se va primi de către infirmiere săpun, iar bolnavii vor primi hârtie igienică. Celebrul doctor Bacalbaşa îşi va lua porţia de mediatizare aruncând violent buzduganul responsabilităţii pe actuala guvernare, de parcă directoarea spitalului n-ar fi în acelaşi partid cu el, iar reprezentanţii MS vor invoca greaua moştenire, de parcă nu ei au închis o grămada de spitale. Colegiul Medicilor condus de acelaşi (de 20 de ani) distins coleg dr. Mimi Cristea va stabili împreună cu Comisiile de specialitate şi la indicaţiile preţioase ale profesorului dr.Nechita Aurel decanul Facultaţii de Medicină din Galaţi că nu există culpă medicală, de vina fiind numai mortul (morţii) şi Acinetobacter hoffmani, introdus în spital se pare de veşnicul duşman Ichim (doctor si senator), de ciudă că nu mai poate opera la Galaţi.
A doua zi după control infirmirele vor fi nevoite sa predea înapoi la administraţie săpunul şi bolnavii hârtia igienică, care fiind împrumutată de la Direcţia Copilului din Consiliul Judeţean datorita interventiei energice via Chebac, trebuie restituită. Cât despre bolnavi, farmacia Hygeea este peste drum si doamnele farmaciste au de toate ce lipsesc din spital: medicamente, feşi, vata, spirt, seringi, dezinfectante şi bun simţ.
Presei îi miroase a mort.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu