joi, 19 ianuarie 2017

România dodoloață și Moldova dodoneață

Noul președinte al Moldovei s-a dus la „pupat icoane” la Moscova. Treaba lui și a moldovenilor care l-au ales liberi și nesiliți de nimeni. Că Moldova s-a săturat de promisiunile europene referitoare la covrigii din coada câinelui comunitar, mi se pare chiar normal.
Dacă un cățelandru ca Dodon face „mumos” în față dulăului Putin e în fond o normalitate în Basarabia din 1812 încoace și nu reprezintă altceva decât relația dintre mujic și țar.
Mai curioasă mi se pare agitația presei românești care abundă de câteva zile cu titluri bombastice despre „pericolul rusesc”, „avertisment adresat României” ș.ă. pe care mi-e silă să le mai amintesc și care au declanșat o isterie pe forumuri vecină cu beția între basarabenii unioniști și cei separatiști, românii patriotarzi și ungurii radicali, secuii martirizați și ardelenii anti-regățeni. Din păcate dorința unor ziariști de a trata exagerat subiectul induce neliniște printre cetățenii acestei țări îngropate în zăpadă și griji pentru ziua de mâine.
„Vin rușii?”
Nu vin fraților, că nici Putin nu-i prost să deschidă cutia Pandorei a divergențelor teritoriale rămase înghețate după pacea de la Paris. Poate să le arate Dodon basarabenilor câte hărți vrea cu Moldova istorică, ei tot cu pâine unsă cu bulion vor trăi, dacă țara va fi condusă de neocomuniști și agenți puși pe state de plată de la răsărit. Dodon face parte din trendul internațional de populism, alături de: Do-don-ald Trump, Marie le Pen, Victor Orban ș.a.
Când nu ai oferte de dezvoltare a unei țări, a unei societăți, poți să vii cu improvizații, cu răfuieli naționaliste, cu garduri de sârmă ghimpată și ziduri între țări. 
Național-socialismul n-a muritu’ numa un pic s-a hodinitu’.
Așa a început și Hitler și știm cum a sfârșit și el și Germania. Nu cred că mai este cineva în stare să îl imite.
Iar România trebuie să accepte situația așa cum este, nu are nimic de pierdut, poate doar de câștigat. Dacă Dodon vrea ajutor rusesc înseamnă că al nostru nu mai este necesar, așa că orice sprijin financiar românesc trebuie stopat pentru Basarabia. Ca de altfel și entuziasmul de a oferi oricui și cu mâna largă, cetățenie, care pentru basarabeni înseamnă bilet de intrare la muncă în Uniune, de unde ne pot scuipa pe forumuri cu considerații naționaliste și cu acuzații de fascism, diversionism, colonialism, revizionism, legionarism și alte acuzații care mai de care mai schizoide.
Dacă Moldova (Basarabia) l-a ales pe Dodon și Dodon l-a ales pe Putin, să fie sănătoși.
Noi am ales altă cale care duce spre civilizație și progres chiar dacă avem și noi dodonii noștri care vor să tragă frâna de mână a vehiculului european. Însă e prea târziu pentru a ne întoarce la barbarie, dictatură, sau frică. Pentru toți românii soarele răsare la București indiferent dacă dodonii vor să întoarcă istoria pe dos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu