miercuri, 21 aprilie 2010

Lectia de anatomie a doctorului Basescu II

                                                 (sursa imaginii retusuri.blogspot.com)
O alta anomalie majora din sanatate este  includerea bugetului asigurarilor de sanatate in bugetul general consolidat al statului. Contributia la asigurarile de sanatate este platita de angajator si de salariat, iar initial in Legea 145/1997 a asigurarilor sociale de sanatate, din acest fond se plateau serviciile medicale furnizate populatiei de catre spitale, policlinici, medici de familie, laboratoare etc. Cum celelalte bugete de stat erau deficitare (asigurari sociale, pensii, somaj, etc.), printr-o scamatorie legislativa bugetul asigurarilor de sanatate a fost inclus in bugetul general consolidat, asa ca daca n-au fost bani de pensii, s-a varat mana in bugetul sanatatii si s-au platit pensii si multe altele, in mod ilegal si incorect.
Adica banii pentru sanatate platiti de mine si de angajatorul meu, (care ne e obligator sa fie de stat, poate fi bine mersi un privat), ajung la cel mai prost administrator din lume: STATUL! Deci eu si cel care m-a angajat n-avem nici cel mai mic control asupra banilor pe care ii cotizam luna de luna, caci toate prevederile legii initiale facute in 1997 dupa Legea Bismarck sunt ignorate, Casele de Asigurari avand membri in consiliile de administratie numiti politic si nu alesi. A mai auzit cineva de Adunarea Generala a Asiguratilor, de alegeri libere in Consiliile de administratie? O simpla privire in CA-ul Casei Natonale ne arata: patronate (UGUR, UGIR 1903,PNR, CNIMMR) si sindicate CSDR, BNS, CNSRL, Alfa, Meridian si politicieni, toti "specialisti" mari in asigurari de sanatate!
Guvern dupa guvern s-a intrecut a face din LASS cea mai proasta lege de asigurari care exista in Europa, pentru ca banii colectati de sanatate sa ajunga la diverse pomeni electorale si/sau sa peticeasca sacul vesnic spart al guvernantilor. Iar mai nou "Realesul", care a boicotat de la inceput latura sociala a legii de asigurari de sanatate isi da cu presupusu' despre nivelul de pregatire al medicilor, ca si cum la "Mircea cel Batran" s-ar invata si medicina printre alte discipine de navigatie, nu notiuni generale de prim ajutor! Daca dorea domnul Presedinte Basescu putea face mult pentru tara in general si pentru sanatate in special, dar impotenta sa manifestata de altfel si in alte domenii cum ar fi lustratia, dosarele revolutiei, jaful national a privatizarilor, etc. nu arata altceva decat ca excelenta sa este un exemplar tipic al politicianului roman demagog, care abureste electoratul cu pseudosubiecte, pentru a ne abate atentia de la subiectele reale ale vietii din Romanica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu