marți, 30 martie 2010

LECTIA DE ANATOMIE A DOCTORULUI BASESCU 1


Cum era de asteptat, dupa afirmatiile pe care le-a facut la adresa corpului medical, lui Basescu i-a sarit toata presa in cap si tot corpul medical, indiferent de culoarea politica sau de cea a cravatei. Asadar Basescu cade din nou in obisnuita tatucilor stalinisti, care stiau de toate, faceau de toate, mai ales ca e roman si romanii TOTI se pricep foarte bine la unele lucruri cum ar fi fotbalul, femeile, politica si medicina. Deci pe langa faptul ca suntem prost platiti, legati la stalpul infamiei ca luam spaga, iata ca din gura Celui mai iubit dintre pamanteni ni se transmite si ca suntem dobitoci si incompetenti, ca dam rateuri la 40% din diagnostice si prescriem medicamente pentru boli pe care pacientii nu le au si ca europenii in special francezii au o parere proasta despre pregatirea noastra de medici. Foarte grav. Foarte grav ce spune Basescu fara sa cunoasca amanuntele dinlauntrul vietii medicale asa schimonosita cum este ea de 50 de ani de comunism si 20 de ani de incompetenta de tranzitie.
Stim cu totii ca ingrijirea unui bolnav a ajuns un lux pentru o familie pe care nu toti si-l pot permite si ca o groaza de medici s-au imbogatit de pe seama plocoanelor primite de la pacienti sau rudele acestora. Unii cer, altii sugereaza, altii nu cer dar primesc, altii nici nu cer nici nu primesc, ca n-au cui sa ceara, sau de la cine sa primeasca, pacientii lor sunt abstracti, cum ar fi medicii din laboratoare, anatomopatologii, epidemiologii si multi altii, pentru care bolnavul este un flacon de sange, sau de urina, sau o bucata taiata din corpul lui. Sau medicii "pentru saraci": din spitalele de tuberculoza, de boli infectioase, medicii de familie si medicii scolari sau cei din azile si case de copii. Credeti oare ca lor le da cineva ceva?
Stim dar tacem cu totii, mai putin clasa politica care are Eliasurile sale si n-are nici macar dureri in cot de plebe ca sta si se trateaza in spitale centenare, slab dotate si insuficient incadrate cu personal, subfinantate cronic de clasa politica care vara mana in punga sanatatii fara nici macar o remuscare.
Sa va dau un exemplu. In 1997 cand s-a pus problema implementarii noului sistem de asigurari sociale de sanatate, mai multi ministri din guvernul Ciorbea au considerat ca: "sociale domle' da nu pentru catei!" Sa ni-i amintim: Valeriu Stoica, ministrul justitiei, Traian Basescu, ministrul transporturilor, Constantin Dudu Ionescu, ministrul de interne si Virgil Magureanu seful S.R.I. Pentru acestia asigurarile sociale de sanatate nu au fost sociale,  asa ca au pus bazele caselor de asigurari paralele: C.A.S.T. si C.A.S.O.P.S.N.A.J.: Adica articolul ala din Constitutie 16 (2)"nimeni nu este mai presus de lege" a fost facut varza calita prin infiintarea unor case de asigurari pentru granguri: avocati, magistrati, guvernanti, politisti, militari, securisti, ceferisti, personal din transporturi, aproape toate categoriile care castiga bine in tara asta. Banii lor de asigurare se duc la casele lor de sanatate si daca este nevoie primesc si de la guvern prin ministere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu